6%BTW

Lage btw renovatiewerk vervalt, maar blijft voor stukadoorswerk!

Bron: NOA

Per 1 juli 2015 vervalt het tijdelijk verlaagde btw-tarief van 6 procent voor arbeidskosten bij renovatie en herstel van woningen ouder dan twee jaar. De permanente regelingen voor stukadoorswerk en isolatiewerkzaamheden blijven gewoon 6% btw!

Kleine bouwers en klussenbedrijven zijn deze maanden extra druk, omdat werkzaamheden vóór 1 juli 2015 moeten worden afgerond om 6% btw te kunnen rekenen. RTL Nieuws besteedde hier aandacht aan:

Om de bouw- en woningmarkt een impuls te geven werd op 1 maart 2013 het btw-tarief op de arbeidskosten tijdelijk verlaagd van 21 naar 6 procent. Deze maatregel eindigt nu en het kabinet is niet van plan de regeling te verlengen. Helaas, want vloeren, terrazzo en op maat gemaakte goederen die onderdeel van de woning gaan uitmaken vallen onder deze tijdelijke regeling.

Lage btw stukadoren en isoleren blijft!
Het lage btw-tarief van 6 procent blijft wel van toepassing op het stukadoren (en schilderen) van woningen ouder dan twee jaar en het aanbrengen van isolatiematerialen aan deze woningen, ook na 30 juni 2015. Dit zijn namelijk geen tijdelijk verlaagde tarieven, maar permanente regelingen.

Hoort zegt het voort…

Consumenten, maar ook aannemers, woningcorporaties en verenigingen van eigenaren raken door de verschillende berichtgevingen in de media in de war. Wat hoort nu bij welke regeling en wanneer geldt dit? Als u woningen stukadoort is het verstandig hier heldere informatie over te verschaffen. U kunt bijvoorbeeld onderstaande tekst gebruiken, of deel ons social media bericht op Facebook, Twitter, Linkedin.

LAGE BTW OP STUKADOORSWERK

De tijdelijke regeling voor herstel en onderhoud verandert niets aan de al bestaande permanente regeling van het lage btw-tarief voor stukadoorswerkzaamheden aan woningen ouder dan twee jaar. Zowel arbeidskosten als de materiaalkosten vallen bij deze permanente regeling onder het lage btw-tarief. Meer weten over de verschillende btw-regelingen?