Fijn Schuurwerk

Schuurwerk (plafonds)

Schuurwerk is een traditionele eindafwerking met een zanderig oppervlak en een draaiende schaduwwerking. Met een spons worden er overlappende cirkelvormen gemaakt waardoor er een fijn, gestructureerd plafond ontstaat.

Het effect van de draaiende schaduw- en vlammen is het beste te zien bij verschillende soorten licht. Bij daglicht heeft een schuurplafond een andere uitstraling dan ‘s avonds als de lampen aan zijn. Dat geeft het schuurwerk een bijzondere en rustieke uitstraling.

Kenmerken schuurplafond

  • Warmte-isolerend en brandvertragend;
  • Ook geschikt voor natte ruimten;
  • Egale droging(overschilderen niet nodig);
  • Rustieke, sfeervolle uitstraling.

4

Hoe wordt een schuurplafond gemaakt?

Voordat wordt begonnen met het schuurwerk, wordt het plafond eerst behandeld met een isolatie voorstrijkmiddel. Dit is belangrijk om de ondergrond zo schoon mogelijk te maken. Vervuilingen als water, roet, thee, koffie en nicotine kunnen dan later niet door de pleisterlaag heen dringen en het zorgt voor een betere hechting.

De ronddraaiende, schurende beweging bepaald het uiterlijk van het schuurplafond. De overlappende cirkelvormen worden met een spons gemaakt waardoor er een fijn, gestructureerd plafond ontstaat. Schuurwerk levert een sfeervol eindresultaat waar u jaren plezier van kunt hebben.

Aandachtspunten schuurwerk

Schuurwerk wordt voornamelijk gebruikt voor plafonds omdat het niet stootvast is. Schuurwerk kan eventueel gerepareerd worden maar reparaties blijven altijd zichtbaar. Daarom adviseren wij schuurwerk alleen voor plafonds.

Een voordeel van schuurwerk is dat het de eigenschap heeft om vocht op te nemen en ook weer af te geven. Hierdoor kan schuurwerk ook worden toegepast in vochtige ruimtes zoals een badkamer, schuur of eventueel keuken. Schuurwerk levert een sfeervol eindresultaat waar u jaren plezier van kunt heb