Sierpleister

Spachtelputz / sierpleister

Sierpleister is een type wandafwerking, zoals spachtelputz, rustiekpoets, structuur geven voor een mooi motief en structuur aan wanden in uw huis of daarbuiten.

Voordat de sierpleister kan worden aangebracht moet de wand of het plafond eerst worden gecontroleerd op oneffenheden en eventueel worden ge√ęgaliseerd of worden voorbehandeld met voorstrijkmiddel.

Soorten sierpleister

Spachtelputz
Heeft een korrelstructuur (naar keuze grof of fijn), is makkelijk overschilderbaar, makkelijk te onderhouden en waterdamp doorlatend.

Spachtelputz is in allerlei kleuren leverbaar en kan zowel binnen als buiten worden gebruikt.

Rustiekputz/barokpleister
De structuur ligt tussen granol en spachtelputz in. Rustiekputz is een sierpleister op basis van kunststof, is kleurvast en waterdampdoorlatend. Ook rustiekputz is in verschillende kleuren leverbaar.

Marmerpleister
Is een wat duurdere wandafwerking. Het pleister geeft de wand een gemeleerde uitstraling. De structuur wordt bepaald door de grootte van de marmerstukjes. Marmerpleister is eenvoudig te onderhouden en is geschikt voor binnen en buiten.

Structuurpleister
Lijkt qua structuur op boomschors. Het heeft dezelfde kwaliteiten als spachtelputz. Granol is geschikt voor zowel buitenwanden als binnenwanden, is makkelijk overschilderbaar en eenvoudig te onderhouden.