Tadelakt

Tadelakt is een traditioneel Marokkaans type stucwerk. Het is waterafstotend, stootvast en heeft uitzonderlijke eigenschappen. Tadelakt voor een unieke, authentieke en warme uitstraling.

Het werd daar onder andere gebruikt voor het afwerken van badhuizen en stoombaden.

Deze vorm van stucen ontleent zijn naam aan de wijze waarop het afgewerkt wordt. Dit gebeurt door middel van een half-edelsteen, zoals agaat. Het is zeer geschikt voor natte ruimtes, dat komt door de volgende eigenschappen:

  • Ademendtadelakt
  • Stootvast

Waterbestendig

Het is een waterdichte kalkpleister op basis van natuurlijke hydraulische kalk.

Ademend

Hydraulische kalk vormt de basis. De specifieke eigenschappen vormen samen met de hydraulische kalk en de afwerking een waterbestendig geheel. Dit maakt het uiterst geschikt voor natte ruimtes zoals de badkamer en keuken. Als u merkt dat zeep wordt opgenomen in het stucwerk, dan is de tijd rijp voor een onderhoudsbeurt. Wanneer dat is, is afhankelijk van de frequentie waarmee het oppervlak in aanraking komt met water. Het kalkgehalte van het water is ook van belang. Tadelakt kunt u over het algemeen het beste eens in de 4 รก 5 jaar behandelden met de daarvoor bestemde zeep.

Nadat de afwerking voltooid is, is het resultaat een waterdicht materiaal dat ademt. Een ademende stucsoort heeft als groot voordeel dat de duurzaamheid vergroot wordt. Uw stucwerk gaat langer mee en zorgt tevens voor een gezonde binnenlucht.

Stootvast

In een ruimte waar geleefd wordt, is het belangrijk dat de omgeving daar tegen bestand is. Met Tadelakt heeft u een wand of afwerking die stootvast en robuust is. Dit unieke materiaal kan echter niet goed tegen zuurhoudende producten. Reinig dan ook altijd met milde schoonmaakmiddelen en met een zachte spons.